MTKE tagság előnyei

 

A CSEP-Ház Bt tagja a Miskolci Társasházkezelők Közhasznú Egyesületnek (MTKE), melynek legfőbb célkitűzése a megújuló energia mind szélesebb körben való elterjedésének elősegítése, a Társasházak elavult fűtési rendszerének korszerűsítése, az ebből adódó anyagi terhek csökkentése.

 

Az Egyesület céljai:

 

Ø  A társasházakban élők aktuális és közös problémáiknak orvoslása, életminőségük javítása

Ø  Közösségi helyiségek kihasználásának javítása

Ø  Környezetvédelem

Ø  Szelektív hulladékgyűjtés a Holocén Természetvédelmi Egyesülettel    közösen

Ø  „Megbízható vállalkozók” adatbank létrehozása

Ø  Napkollektoros rendszerek kiépítése

Ø  Zöld tetők létrehozása a lapos tetőkön

Ø  Pályázatokon való aktív és sikeres részvétel

Ø  A legkedvezőbb pénzügyi lehetőségek felkutatása

Ø  Állandó jogi segítségnyújtás

Ø  Internetes fórumok létrehozása

Ø  Közös képviselők oktatásának további segítése

Ø  Lobbizás, érdekvédelem a társasházban élők számára

 

A hazai támogatási lehetőségek, pályázatok szűkösek, így ahhoz, hogy a Társasházban élők helyzetén változtassunk csak és kizárólag Európai Unió által támogatott pályázatokban bízhatunk. Ahhoz viszont, hogy hozzájussunk a Brüsszelből érkező segítséghez, tudnunk kell, hogy az EU nem támogat egyes társasházakat, csak, és kizárólag nagyobb közösségeket. Több tucat különböző Társasház véleményét, érdekeit, igényeit figyelembe venni és egyeztetni, ehhez kell egy olyan szervezet, ahol mindezen problémák egyeztetésére lehetőség van.

 Jelenleg az Egyesülethez több mint 100 közös képviselő tartozik, az általuk felügyelt lakók száma már megközelíti a 10 000 főt.

Az Egyesület és partnercégei több sikeres projekten vannak túl, a pályázati lehetőségeket kihasználva többen felújították házukat és élvezik a korszerűsített lakásuk előnyeit.

Komoly terveink vannak a társasházak fűtési rendszerét és melegvíz felhasználását kiváltandó megújuló energiaforrások mind szélesebb körben való terjesztésében.

Az Egyesület megalakulása óta zászlajára tűzte az energiafogyasztás csökkentését és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű népszerűsítését. Mivel a társasházak gépészeti felújítását, hőszigetelését, stb. saját erőből szinte lehetetlen elvégezni, az Egyesület rendkívül sok pályázat készítésében és sikerében részt vállalt.

 A pályázatok lehetővé teszik, hogy a társasházakban nagy anyagi terhet jelentő, de szükséges beruházást különböző támogatási források igénybevételével a bekerülési költség töredékéért el lehessen végezni.

A lakók, miközben kevesebb energiát „fogyasztanak”, nem mellékesen, jelentősen tudják rezsiköltségüket csökkenteni.

Érdekérvényesítő képességünket jelentősen növeli, hogy a budapesti székhellyel működő országos Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE) partnerei vagyunk.